TEKSTIILIPAINO

Valtaosa tekstiilipainatuksista toteutetaan paikan päällä käsityönä laadukkailla lämpösiirtomenetelmillä.

 

Flex-lämpösiirtomateriaalina käytämme puolimattaa 55 µm (millimetrin tuhannesosa) Oeko-Tex®100 sertifioitua, allergisoimatonta, kierrätettävää ja kestävää polyuretaania jota valmistajan ohjeiden mukaan voi pestä jopa 80°C pesua.

Monivärikalvopainatuksissa käytämme tulostettavaa lämpösiirtomateriaalia joka sopii vaatteille, asusteille sekä varusteille. Materiaalilla on Oeko-Tex®100 sertifikaatti, joka mahdollistaa käytön myös vauvojen ja lasten vaatteisiin. Tulostettava siirtomateriaali kestää pesua 60°C asteessa. Materiaalin paksuus on vain 75 µm.

Tulostuksessa käytämme Eco Solvent musteita jotka eivät sisällä haitallisia liuottimia mutta ovat silti värikylläisiä ja kestäviä myös tekstiilipainomateriaaleilla.

002.jpg
 

Creator - Teal Monstera, koko M

Painatusten koot

PAINATUSKOOT

Kuvituksen tyypilliset mutta suurpiirteiset koot ja sijainnit painatuksille ovat arvioita materiaalin menekin laskemiseksi minkä perusteella myös määrittelemme arviohinnaston merkkaukselle.

 • XS koko, A7 - 10cm × 5cm

Hihamerkit, niskalabelit ja muut brändäykseen tarkoitetut koristeet.

 • S koko, A6 - 15cm × 10cm

Rintalogot sekä isot hihapainatukset.

 • M koko, A5 - 15cm × 20cm

Tyypillinen painatuskoko vaakakuville, teksteille, lasten ja naisten paidoille.

 • L koko, A4 - 20cm × 30cm

Rintaan painettavat monimutkaiset tai yksityiskohtaiset kuvat, grafiikat ja isot tekstielementit reiluihin paitakokoihin.

 • XL koko, A3 - 30cm × 40cm

Pelipaitapainatukset kuten nimet ja numerot, todella isot tai laajalle alalle hajautetut designit.

HINNASTO LÄMPÖSIIRTOMATERIAALEILLE

Hinnastomme on täydellisellä Gaussin kellokäyrällä laskelmoitu kuvaaja (ei ole) siitä kuinka monta valuuttayksikköä asiakkaamme todennäköisesti köyhtyy jokaista painotuotetta kohti. Painatuskoko löytyy vasemmalta ja kappalemäärät yläpalkista. Lukuarvot, eli hinnat kerrotaan halutulla kappalemäärällä. Pari selkokielellä ilmaistua laskukaavaa alla.

 • 10 t-paidan painaminen L-koon siirtokuvalla / paita, kustantaa yhteensä 108€

(L-koko, A4 = max. 30cm leveä ja 20cm korkea painatus - Laskukaava: 10 × 12€)

 • 24 pelipaidan merkkaus XL-koon sekä XS-koon painatuksella / paita, kustantaa yhteensä 420€

(Laskukaava: 5€ + 12,50€ × 24 = 420€)

 

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%. Hinnat tai esimerkit eivät sisällä tekstiilien hintoja. Painatuskuluihin sisältyy lukuisia juoksevia kustannuksia pelastussuunnitelman laatimisesta "täyteläisiin ja voimakasaromisiin" Pauligin kahvipapuihin (ei sponsoroitu mainos). Painatusmaksuihin on yksinkertaisuudessaan sisällytetty kaikki lakisääteiset maksut ja velvollisuudet mitä yrittäjyys tuo tullessaan ja tämän vuoksi yksittäiset painatukset ovat huomattavasti kalliimpia kuin sarjapainatukset, missä arvokkaat kuvankäsittelytunnit sekä asiakaspalveluun käytetty aika jakautuu useammalle printille. Luonnollisesti kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään ja lopulliset hinnat lasketaan tapauskohtaisesti.

PESU JA HUOLTO-OHJEET

Lämpösiirtomateriaali ja painatukset yleensä on suunniteltu kovaan käyttöön arjen sotkuista urheilukentille, mutta pitävyyden ja ulkonäön kannalta kannattaa käyttää suosittelemiamme pesuohjeita jotka varmistavat myös tekstiileille pitkän käyttöiän. Painatustekniikkamme eivät poikkea alan standardien vuoksi "kaupasta ostetuista" tuotteista tai painatuksista kuin ehkä ylivertaisuudellaan, joten tämä ohje on universaali:

h

Normaali- tai hienopesu saman väristen tuotteiden kanssa mielellään nurinpäin käännettynä enintään 40°C asteessa.

E

Kevyt silitys enintään 150°C asteessa leivinpaperin läpi. Leivinpaperi suojaa kuvaa tarttumasta silitysrautaan.

HK

Älä käytä huuhteluainetta koska se ei sovi painatusten kiinnitteille. Ei valkaisuainetta tai kemiallista pesua.

U

Ei rumpukuivausta. Rumpukuivaus on liian kuuma ja kuluttava käsittely tekstiilille ja lämpöalttiille tekstiilipainatuksille.

TULOSSA

 • Prosessin vaiheet

 • Painatusesimerkit

 • Aineisto-ohjeet

 • Silkkipaino

 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon